9 Δεκ 2016

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΟΥΝΟΥ 2016»




Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε από το 2003 ως «Παγκόσμια Ημέρα Βουνού» από τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να αναδειχθεί ο ζωτικός ρόλος που διαδραματίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να προωθηθούν συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές για τις ορεινές περιοχές.
Μέσα στο εν λόγω πλαίσιο συνεργασιών και συμπράξεων, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, καθιέρωσε και διοργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις για να αναδείξει τη σημασία της μέρας αυτής. Φέτος έχοντας και τη συνεργασία της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου, για δεύτερη χρονιά αναδεικνύει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που υπάρχουν στην περιοχή καλώντας τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες του χώρου σε μια προσπάθεια συνεργασίας με τους ξενοδόχους.  
Θέτοντας αρχικά στο κέντρο της προσοχής του τις ορεινές περιοχές της Μαγνησίας (Πήλιο και Όθρυ) και καλλιεργώντας την επαφή με τους κατοίκους και τους φορείς των περιοχών τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, οι διοργανωτές αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν και να θέσουν σε λειτουργία ένα δίκτυο κι ένα μηχανισμό δράσεων, με απώτερο στόχο να  προωθήσουν την αμοιβαία ανταλλαγή γνώσης, τη συνεργασία των φορέων, την προώθηση δράσεων που αναδεικνύουν και προστατεύουν το βουνό, προπάντων όμως να προβάλλουν την περιοχή μας.
Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, η «Μαγνήτων Κιβωτός», το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου, με τη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, των Δήμων Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς -Μουρεσίου, υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καλεί τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθεια και με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων και κατοίκων στις διάφορες δράσεις, να καταδείξουν την αναγκαιότητα να καθιερωθεί η  «Παγκόσμια Ημέρα Βουνού» στη Μαγνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: